Saturday, June 15, 2013

Abang Gila?


       Abang Gila? haha itu topik untuk hari ni kayy. Pada suatu hari, Hafiz tunjukkan gambar abang gila tu kat aku dengan Niniey. Lepastu Niniey mintak kat dia then kitorang conteng. Abang Gila tu adalah abang yang paling selekeh di dunia dan dia berusia 16 tahun sekarang.

       Masa aku form 1, dia minat kat aku so dia suruh Qayyum bagi surat dia kat aku. Time tu lepas rehat aku tengok atas meja tiba2 ada satu surat. Aku dgn Tirano baca and kitorang tergelak baca ayat dia yang macam sampah tu. Sumpah lawakk. Then, aku balas lah, aku cakap apa entah. tak ingat.

       Sampai sekarang aku menyampah tengok muka dia. Masa first day aku tengok muka dia memang aku dah menyampah. Tapi bila aku tau perangai dia lagilah bertambah benci aku kat dia. Act, aku nak game dia je. Tapi dia macam percaya aku suka dia. haha kesiaann.

Tangan Dibahu Mata Ke Atas

        Selekeh kan? haha tau dahh. Aku ada jugak post gambar ni kat twitter. Lepas post, aku terus buang. Lepas tu Niniey cakap "kan aku suruh kau bakar guna dapur gas". So aku pun ambik balik kat tong sampah dan bakar. Yeayy settle! Kitorang plan nak bland lepastu bagi kucing minum. Haha tak pasal2 kucing tu boleh mati. Agaknya kalau bagi hantu makan pon dia taknak. Maklumlah, hantu sekarang ni moden. Tak main la makan gambar. haha kidding.

       Macam2 kitorang conteng gambar dia kan? kitorang memang nakal. tapi sikit je. Eh okay la Assalamualaikum.

Saturday, June 1, 2013

I Hate Hacker


       Assalamualaikum and Good Morning. mulakan pagi anda dengan senyuman. cecehh. terbangun awal pulak hari ni. So now, aku nak cerita pasal twitter aku. Sebelum itu, ini adalah sad story ok. Sesiapa yang tak sanggup membacanya boleh sign out and pergi buat homework. *kidding*.
       27 May 2013, hari yang agak sedih untuk aku. Nak tau kenapa? hmmm..twitter aku kena hacked! shit gila hacker tu. seperti biasa, aku memang setiap hari on twitter. Tapi ada satu hari ni iaitu 27 May,tiba2 twitter aku tak boleh sign in. aku dah cuak time tu. Ni link twitter tu https://twitter.com/afiqah_izwani , lepas tu aku on facebook. Then, niniey IM, dia cakap twitter aku dah kena hacked. agak terkejut time tu. hacker tu siap tukat twitcon dengan header lagi. Hacker tu cakap dia nak hack 48 jam je.
Twitcon
       Sampai sekarang aku tunggu dia pulangkan acc twitter tu. niniey dengan aku ada DM dia. Dia reply and bagi balik. Tapi dia reply DM niniey. patutla bila aku DM dia, dia macam pelik je. rupanya dia dah DM niniey awal2. niniey je yang tak bagitau aku lagi. shittaaa. So time tu aku tak tau la kan yang dia dah DM niniey. Aku DM dia then maki2 dia sebab tak pulangkan acc twitter aku. Niniey call aku. dia cakap hacker tu dah pulangkan. Niniey bagi la password acc tu kat aku.
       Aku try la sign in. tiba2 tak boleh. ok pelik sekejap. Niniey cakap maybe dia marah kot sebab aku dah maki dia. aku rasa teruk jugak aku maki hamun dia. aku maki dia, sebab aku tak tau yang dia dah pulangkan acc tu. Kalau aku tau dia dah pulangkan, takkan la aku nak maki dia kan. Sampai sekarang acc tu tak boleh sign in. So aku buat acc twitter baru https://twitter.com/afiqahizwani_ . Follower pun baru 22. Sedihh gila.
       Dear hacker, I'm sorry. please give back my twitter acc. Takde mood nak sambung. k bye Assalamualaikum. 

30 May 2013


       Hello peeps. agak bosan malam ni. 30 May? haha itu birthday date aku. surprise gila time Lisha baling tepung and telur kat aku. Sha la yang start baling telur. dah la kena muka aku. sakit wooo. sampai menangis aku tahan sakit. dah la dengan bau telur tu lagi. memang terasa nak muntah time tu. Lepas tu, semua orang main baling2 tepung. best gila.

       Lepas puas main baling2 tepung tu, bermulalah sesi fotografi. snap sana snap sini. bukan2. pastu tetiba ada satu kereta ni lalu and driver tu berhenti kt sebelah kitorang. agak pelik. pastu dia tanya "Birthday siapa ni?" pastu Sha cakap "birthday Ika". tak silap aku ada 3 orang lelaki dalam kereta tu. banyak jugak dia cakap dengan kitorang. Last2 Sha ambik tepung and nak baling kt diorang. driver tu cepat2 speed. hahaha k lawak.

       Time tu aku rasa dah nak dekat masuk Asar. so ramai la orang nak pergi masjid berjemaah. Disebabkan diorang buat surprise tu dekat dengan masjid, rasa tak sedap la kan. pastu kitorang plan pegi rumah Sha dengan berbaju dan bermuka tepung. haha kitorang buat tak tau je lalu depan orang ramai. setiap kali terserempak dengan orang, aku usha mulut dia. nampak sangat dia tahan gelak. mana taknya, memang baju dan tudung kitorang penuh dengan tepung.

       Tak lama tu, sampai jugak rumah Sha. tiba2 Sha masuk rumah dia then ambik lagi 5 biji telur. ya Allah! terkejut aku. ingatkan apa la yang dia bawak dalam plastik tu. rupanya telur. Aku tanya "kau nak buat apa telur tu?" dia cakap "aku nak kenakan Linda". kitorang pon dah setuju, time tu Linda pergi hantar kakak dia lepas tu nanti dia pergi sini balik. So kitorang pon tunggu. Lepas dia datang, kitorang terus campak telur kt baju dia. tiba2 terkena kat side mirror and screen phone dia. mampos la. tapi dia tak kesah. huh selamat.

       Aku terpaksa balik dengan baju penuh tepung. ramai jugak yang bahan. sabar jelah. dah nasib kan. so kena terima. Tapi memang best time tu. kenangan yang tak dapt dilupakan. kitorang habiskan 15 biji telur and 2 bungkus tepung. Kesian Sha. dia yang beli semua tu. Time tu Hanis pon ikut jugak. memang bertambah best. dah lama tak jumpa dia. Btw, thank you so much korang! aku sayang korang. Aku harap persahabatan kita takkan putus. Amin. Nak tengok gambar kitorang? scroll entry ni.







Ok itu je. Bye Assalamualaikum. :)